Hrášková polévka
Hrášek je zdraví prospěšný, zvláště pro aktivní sportovce či těhotné ženy. Věděli jste, že půl hrníčku hrášku dokonce obsahuje 20% doporučené dávky vitaminu C? Tak si utíkejte koupit hrášek (v tuhle roční dobu asi bohužel jen ten mražený) a hurá do vaření! 🙂
Na 4 menší porce:
- Cibule
 - Nemáslo
 - 300 g mraženého hrášku
 - Zeleninový vývar
 - Česnek
 - Citronová šťáva
 - Sůl a pepř
 - Plnotučné Nemléko na zjemnění
 - Petrželka
 - Nejogurt na ozdobu
 
Postup:
Hrášek zalijeme horkou vodou a necháme rozmrznout. Poté ho na cibulce opečeme, zalijeme vývarem a vše rozmixujeme. Podle chuti přidáváme sůl, pepř, citronovou šťávu a česnek. Vše doladíme Nemlékem a můžeme podávat s nasekanou petrželkou, Nejogurtem a opečenými krutony ze žitného chleba.

