Štítek receptu: polévka

Boršč

Tmavě růžová až červená polévka plná zeleniny? Víte, o čem je řeč? No přece o zázračném boršči, který je původem z Ukrajiny, ale hojně se vaří i v Polsku a Rusku. Je vydatný, plný vitamínů a hlavně umí zahřát při chladných podzimních večerech. Sepsali jsme pro vás náš oblíbený recept na podzimní boršč, samozřejmě ve veganské verzi a s Nejogurtem.    Ingredience na 6 porcí: červená cibule olej 500 g čerstvých rajčat … Číst dále

Kulajda

Česká kulajda je výborná sezónní polévka a my máme radost, protože pomalu nastává její čas. K dobré kulajdě patří české houby, čerstvý kopr a pár raných brambor. Navíc je tak vydatná, že skvěle poslouží jako oběd či večeře. Zkuste naši veganskou verzi kulajdy s plnotučným Nemlékem a dejte nám vědět, jak se vám povedla! 🙂   Ingredience (na 4-6 porcí): 50 g sušených hub (např. … Číst dále

Studená okurková polévka

Jste tým studená polévka? Pokud ano, tak určitě zkuste tuhle naší okurkovou. Ingredience jsou podobné řeckým tzatziki a navíc ji máte hotovou za chvilku. 🙂 Ingredience na 4 porce: 3 okurky 400 g bílého Nejogurtu 200 ml plnotučného Nemléka 1 velký svazek kopru – najemno nasekaný Sůl a pepř 5 polévkových lžic olivového oleje 3 až 4 stroužky česneku pár nasekaných … Číst dále

Zelňačka

Jaro už je oficiálně tady, to však neznamená, že bychom občas nepotřebovali zahřát hustou polévkou. Zelňačka je na tohle ideální! Je hotová za půl hodiny a když ji necháme den uležet, tak chutná ještě lépe. Problém je v tom, že my ji skoro vždycky sníme ještě dříve.  ☺                                 … Číst dále

Polévka z pečené zeleniny

Zima je ideální čas na polévky, obzvlášť na ty husté zeleninové. Nejenže zahřejí promrzlé tělo, ale také dokážou takříkajíc postavit člověka na nohy, když ho přepadne chřipka. Dají se vařit na tisíc způsobů. Experimentovat můžete například tím, že pokaždé zvolíte jiné druhy zeleniny nebo k dochucení použijete netradiční koření. Tak vytáhněte ze skříně hrnce a uvařte si velkou várku polévky na příští týden!         … Číst dále

Hrášková polévka

Hrášek je zdraví prospěšný, zvláště pro aktivní sportovce či těhotné ženy. Věděli jste, že půl hrníčku hrášku dokonce obsahuje 20% doporučené dávky vitaminu C? Tak si utíkejte koupit hrášek (v tuhle roční dobu asi bohužel jen ten mražený) a hurá do vaření! 🙂 Na 4 menší porce: Cibule Nemáslo 300 g mraženého hrášku Zeleninový vývar Česnek Citronová šťáva Sůl a pepř Plnotučné Nemléko na zjemnění … Číst dále

Řepová polévka

Říká se, že červená řepa má blahodárné účinky na lidské zdraví. Zejména pro někoho, kdo má problémy s krví. A také se říká, že zlepšuje náladu. Tak si udělejte svoji řepovou a mějte hezčí den! Polévku můžete udělat z vařené nebo pečené řepy. My ji doporučujeme upéct, má pak lepší chuť.   Na 4 menší porce: 5-6 kusů řepy 1 velká cibule Nemáslo/olej na zesklovatění cibulky plnotučné … Číst dále

Dýňová polévka Hokaido

Nejoblíbenější podzimní polévka je jednoznačně dýňová. Už jste ji zkoušeli například s naším bílým Nejogurtem?     Na dýňovku budeme potřebovat (porce pro 3 – 4 osoby): 1 střední dýni Hokaido 1 plechovku kokosového mléka zeleninový vývar bílý Nejogurt chilli zázvor citronovou šťávu sůl pepř koriandr   Dýni si omyjeme, zbavíme semínek a nakrájíme na větší kusy (loupání není nutné). Ty položíme na plech, … Číst dále