Dýňová polévka Hokaido
Nejoblíbenější podzimní polévka je jednoznačně dýňová. Už jste ji zkoušeli například s naším bílým Nejogurtem?
Na dýňovku budeme potřebovat (porce pro 3 – 4 osoby):
- 1 střední dýni Hokaido
- 1 plechovku kokosového mléka
- zeleninový vývar
- bílý Nejogurt
- chilli
- zázvor
- citronovou šťávu
- sůl
- pepř
- koriandr
Dýni si omyjeme, zbavíme semínek a nakrájíme na větší kusy (loupání není nutné). Ty položíme na plech, pokapeme olejem a pečeme na 180 – 200 stupňů dokud nejsou měkké.
Upečenou dýni nakrájíme na menší kusy, vložíme do hrnce, zalijeme zeleninovým vývarem, přidáme kokosové mléko a rozmixujeme. Přidáme zázvor, chilli, citronovou šťávu podle chuti, osolíme, opepříme a vše ještě chvíli povaříme, aby se všechny chutě spojily. Podáváme s bílým Nejogurtem a koriandrem.