Dýňová polévka Hokaido

Nejoblíbenější podzimní polévka je jednoznačně dýňová. Už jste ji zkoušeli například s naším bílým Nejogurtem?

 

 

Na dýňovku budeme potřebovat (porce pro 3 – 4 osoby):

  • 1 střední dýni Hokaido
  • 1 plechovku kokosového mléka
  • zeleninový vývar
  • bílý Nejogurt
  • chilli
  • zázvor
  • citronovou šťávu
  • sůl
  • pepř
  • koriandr

 

Dýni si omyjeme, zbavíme semínek a nakrájíme na větší kusy (loupání není nutné). Ty položíme na plech, pokapeme olejem a pečeme na 180 – 200 stupňů dokud nejsou měkké.

Upečenou dýni nakrájíme na menší kusy, vložíme do hrnce, zalijeme zeleninovým vývarem, přidáme kokosové mléko a rozmixujeme. Přidáme zázvor, chilli, citronovou šťávu podle chuti, osolíme, opepříme a vše ještě chvíli povaříme, aby se všechny chutě spojily. Podáváme s bílým Nejogurtem a koriandrem.