Štítek receptu: comfort food

Vanilkové lívance

Lívance jsou vždycky skvělá snídaňová volba a tyhle vanilkové od naší milované Jarmily Sweet si jistě oblíbíte.     Na 4 porce lívanců budeme potřebovat: 220 g hladké špaldové mouky 1 lžičku kypřicího prášku (bez fosfátů) špetku soli 1 lžíci sirupu (datlového, rýžového..) 2 lžíce kokosového oleje (+ na vymazání lívanečníku) 450 ml plnotučného Nemléka 1 vanilkový lusk Nejogurt, ovoce/marmeládu/kokos/semínka/oříšky na ozdobu (libovolné) … Číst dále

Hráškový quiche

Byli jste někdy ve Francii? Pokud ano, tak jste určitě ochutnali francouzský quiche – tradiční slaný koláč, který se dá připravit snad na tisíc způsobů. Podává se často jako předkrm, ale klidně ho můžeme sníst v práci k obědu. Quiche si nemusíme ani ohřívat, je výborný i za studena. Pokud jste ve Francii ještě nebyli, tak zkuste alespoň ten náš veganský s hráškem a dejte nám vědět, jak vám … Číst dále

Guláš

Mysleli jste si, že guláš nelze připravit bez masa tak, aby chutnal líp než ten pravý chalupářský? My tak trochu ano, ale naše pochybnosti se rozplynuly, když jsme ochutnali tuto veganskou verzi guláše. Pomalu nám zase začíná sezóna, kdy jezdíme na chalupu, tak ho zkuste o víkendu uvařit a snězte si ho venku na jarním sluníčku.               … Číst dále

Vegan Mac and cheese

Až přijde den, kdy budete mít chuť na něco pořádně krémového, zkuste mac and cheese podle našeho receptu. Tato americká klasika ve veganské verzi se zeleninou vás určitě nezklame.                                                             … Číst dále

Burger z hlívy

Věděli jste, že hlíva ústřičná dokáže pomáhat při snižování hladiny cholesterolu v krvi? Také se říká, že snižuje odolnost proti infekcím a dokonce může pomoct v boji proti ekzémům. Je to takový malý zázrak z lesa, který jsme si v poslední době při vaření hodně oblíbili, a proto jsme připravili recept na veganský burger právě s hlívou ústřičnou. No a co by to bylo za burger bez hranolek? Jejich zdravou verzi … Číst dále

Lasagne

Lasagne jsou jedním z nejoblíbenějších italských jídel. My vám představujeme jejich odlehčenou veganskou verzi, která je naprosto báječná. Věřte nám, bešamel jde dobře udělat i z rostlinných surovin. Lasagne se skládají ze tří kroků – omáčky, bešamelu a samotného vrstvení těchto surovin do pekáčku. Na omáčku budeme potřebovat: 1 velkou červenou cibuli 1 cuketu 1 lilek 1,5 plechovky drcených rajčat (lze použít i čerstvá) 4 – 5 … Číst dále