Cizrnové blondies s malinami

Máte rádi klasické brownies? Pokud ano, zkuste náš recept a vyměňte tmavou čokoládu za bílou. Vznikne vám z toho blondies – blonďatá a zdravější verze brownies.

 

Ingredience na cca 8 až 10 kousků:

  • 250 g uvařené cizrny
  • náhrada za 2 vejce (můžete použít Vajahit, lněná semínka s vodou nebo banán)
  • 60 g jemného arašídového másla
  • 60 g datlového sirupu (nebo jiného oblíbeného sladidla)
  • 70 g ovesné mouky (rozemleté ovesné vločky)
  • 100 ml polotučného nebo vanilkového Nemléka
  • čajová lžička prášku do pečiva
  • špetka pravé vanilky z lusku
  • 80 g bílé vegan čokolády
  • hrst čerstvých malin

Postup:

 Nejdříve si předehřejte troubu na 180 stupňů.

Vytvořte si ovesnou mouku tak, že rozmixujete ovesné vločky, přidejte kypřící prášek, vanilku a vše dobře promíchejte.

 

Dále rozmixujte uvařenou cizrnu s arašídovým máslem, sirupem, náhradou za vejce a Nemlékem. Jak vytvořit náhradu za vejce: v případě Vajajitu postupujte podle návodu na obalu. „Vejce“ z lněných semínek vytvoříte tak, že smícháte 2 lžíce rozmixovaného semínka a 2 lžíce vody, směs nechte chvíli nabobtnat.

 

Smíchejte cizrnovou směs s moukou a kypřícím práškem a vmíchejte asi 60 g nasekané bílé čokolády. Zbytek čokolády si nechte na ozdobení. Směs vylijte na pečící papír, opatrně rozprostřete do krajů a posypte malinami.

 

Pečte asi 20 minut. Pokud si nejste jistí, zda je blondies hotové, zkuste špejlí nebo vidličkou.

Zbytek bílé čokolády použijte na ozdobení blondies. Nechte dobře vychladnout a poté krájejte. Dobrou chuť!