Cizrnové blondies s malinami
Máte rádi klasické brownies? Pokud ano, zkuste náš recept a vyměňte tmavou čokoládu za bílou. Vznikne vám z toho blondies – blonďatá a zdravější verze brownies.
Ingredience na cca 8 až 10 kousků:
- 250 g uvařené cizrny
- náhrada za 2 vejce (můžete použít Vajahit, lněná semínka s vodou nebo banán)
- 60 g jemného arašídového másla
- 60 g datlového sirupu (nebo jiného oblíbeného sladidla)
- 70 g ovesné mouky (rozemleté ovesné vločky)
- 100 ml polotučného nebo vanilkového Nemléka
- čajová lžička prášku do pečiva
- špetka pravé vanilky z lusku
- 80 g bílé vegan čokolády
- hrst čerstvých malin
Postup:
Nejdříve si předehřejte troubu na 180 stupňů.
Vytvořte si ovesnou mouku tak, že rozmixujete ovesné vločky, přidejte kypřící prášek, vanilku a vše dobře promíchejte.
Dále rozmixujte uvařenou cizrnu s arašídovým máslem, sirupem, náhradou za vejce a Nemlékem. Jak vytvořit náhradu za vejce: v případě Vajajitu postupujte podle návodu na obalu. „Vejce“ z lněných semínek vytvoříte tak, že smícháte 2 lžíce rozmixovaného semínka a 2 lžíce vody, směs nechte chvíli nabobtnat.
Smíchejte cizrnovou směs s moukou a kypřícím práškem a vmíchejte asi 60 g nasekané bílé čokolády. Zbytek čokolády si nechte na ozdobení. Směs vylijte na pečící papír, opatrně rozprostřete do krajů a posypte malinami.
Pečte asi 20 minut. Pokud si nejste jistí, zda je blondies hotové, zkuste špejlí nebo vidličkou.
Zbytek bílé čokolády použijte na ozdobení blondies. Nechte dobře vychladnout a poté krájejte. Dobrou chuť!