Štítek receptu: sladké

Krtkův dort

Krtkův dort je sladká klasika, která chutná snad skoro všem a v posledních měsících zažívá velký návrat. Vyzkoušejte náš recept na jeho veganskou verzi a upečte ho někomu třeba k narozeninám.   Ingredience:   1,5 hrnku hladké nebo polohrubé mouky 1,5 až 2 hrnky sladidla (například datlový sirup) 1 hrnek Nemléka (nejlepší je kakaové nebo lískový oříšek, můžete však použít i mandlové … Číst dále

Vanilkové lívance

Lívance jsou vždycky skvělá snídaňová volba a tyhle vanilkové od naší milované Jarmily Sweet si jistě oblíbíte.     Na 4 porce lívanců budeme potřebovat: 220 g hladké špaldové mouky 1 lžičku kypřicího prášku (bez fosfátů) špetku soli 1 lžíci sirupu (datlového, rýžového..) 2 lžíce kokosového oleje (+ na vymazání lívanečníku) 450 ml plnotučného Nemléka 1 vanilkový lusk Nejogurt, ovoce/marmeládu/kokos/semínka/oříšky na ozdobu (libovolné) … Číst dále

Bábovka z červené řepy

Co se vám vybaví, když se řekne bábovka? My vzpomínáme na tu mramorovou od babičky, kterou nás v dětství vždycky na návštěvě pohostila. Dnes jsme ale připravili lehčí a zdravější verzi bábovky s červenou řepou, která se rozplývá na jazyku a jen se po ní zapráší. Ingredience: 2 až 3 kusy řepy 1 hrnek hladké mouky (špaldové nebo žitné) 1/2 hrnku řepkového nebo kokosového oleje 1/2 hrnku sladidla 1 … Číst dále

Tiramisu

Co je pro Itálii charakterističtější než špagety nebo pizza? No přece tiramisu! Volně by se název tohoto dortíku mohl přeložit jako “vytáhni mě nahoru” nebo “zvedni mě”. Doufáme, že vám naše nemléčná verze tiramisu pořádně zvedne náladu a rovnou si o víkendu jedno uděláte. Ingredience: Na korpus: (můžete nahradit veganskými piškoty pro rychlejší verzi) 175 g špaldové celozrnné mouky 50 g sladidla (třtinový, … Číst dále

Velikonoční mazanec

Tenhle velikonoční bochánek je ze sladkého kynutého těsta, podobně jako vánočka a stejně tak tradiční o českých svátcích. Zkuste naší rostlinnou variantu – určitě nepoznáte rozdíl. 😇 Ke sváteční snídani je nejlepší namazaný Nemáslem a domácí marmeládou. Ingredience:   600 g špaldové hladké mouky půl kostky droždí 100 až 200 g sladidla – podle vlastní chuti 300 ml polotučného Nemléka 8 polévkových lžic kokosového oleje … Číst dále

Smoothie bowl s lesním ovocem

Je tady snad ještě někdo, kdo by neznal tu barevnou misku plnou dobrot z fotek na Instagramu? Je to opravdu jednoduchá a rychlá snídaně, ze které nemusíte mít rozhodně žádné výčitky. Navíc se dá výborně přizpůsobit podle toho, co máte zrovna doma a co máte rádi. My vám přinášíme naší oblíbenou verzi smoothie bowl, ale vy se rozhodně nebojte experimentovat.         … Číst dále

Cuketový koláč

Víte, kolik měřila nejdelší vypěstovaná cuketa? Dva a půl metru! Podařilo se ji vypěstovat v Itálii. Pokud máte zahrádku a pěstujete si také cukety, schovejte si tento recept až na léto a vaší cuketovou sklizeň (vaše cukety však nemusí být tak velké, jako ty italské). Pokud však přístup k záhonkům nemáte, zkuste tento cuketový koláč klidně už teď v zimě. Je jednoduchý, rychlý a věřte nám, že bude … Číst dále

Pečené donuty

Chystáte oslavu narozenin nebo nedělní posezení s přáteli? Zkuste upéct tyto donuty, pohrát si s nazdobením a my vám slibujeme, že žádný na talíři nezbude!     Ingredience: 1/2 hrnku hladké špaldové mouky 1/4 hrnku kokosového cukru necelý sáček kypřícího prášku špetka skořice špetka soli 3/4 hrnku teplého Nemléka lžíce jablečného octa 1/4 hrnku rozpuštěného Nemásla Postup: Smícháme suché ingredience … Číst dále

Vánočka

Patří k Vánocům stejně neodmyslitelně jako vánoční cukroví – vláčná vánočka plná rozinek a posypaná mandlemi. Nejlepší je ráno k snídani namazaná Nemáslem a domácí jahodovou marmeládou.   Budeme potřebovat: 495 g polohrubé špaldové mouky 3 lžíce tučné sójové mouky 100 g Nemásla 125 ml vanilkového nebo jiného Nemléka 30 g čerstvého droždí (cca 3/4 kostičky) citrónová kůra z jednoho BIO … Číst dále

Perníčky

Vánoční perníčky jsou nejlepší v tom, že se těžko dají zkazit. Všechny tvary, které z těsta vykrojíme a upečeme, budou pěkné. A kdyby náhodou ne, tak všechno můžeme zachránit pěkným bílým zdobením.  Úplně ideální na pečení s dětmi a pro začátečníky! Začněte s nimi v prosinci včas, protože čím déle je necháme odležet, tím lepší na vánoční tabuli budou! Budete potřebovat: 400 g hladké špaldové mouky 2 lžíce kukuřičného škrobu 50 … Číst dále

Linecké cukroví

Srdíčka, hvězdičky, stromečky, kolečka… Kdo by neměl rád vykrajování těch všech tvarů, linecké je snad největší vánoční oblíbenec mezi cukrovím. Začněte péct, Vánoce už se blíží! V Budete potřebovat: 250 g hladké špaldové mouky 160 g Nemásla 1 polévkovou lžíci vanilkového pudingu špetka vanilky z lusku 1 lžička kukuřičného škrobu citrónová kůra citrónová šťáva kvalitní marmeláda   Ve … Číst dále

Hruškový koláč s mřížkou

Kdo měl babičku na venkově, tak si určitě pamatuje podzim jako období jablečných, hruškových a švestkových koláčů. Nám se po podzimním ovoci trošku zastesklo, tak jsme koupili sladké hrušky a upekli koláč. Je úplně bez cukru a to, jak bude sladký, necháme jen na vás a agávovém sirupu!   Budete potřebovat: 300 g špaldové mouky 170 g Nemásla 5 polévkových lžic polotučného Nemléka cca 7 … Číst dále

Skořicoví šneci

Skořicoví šneci jsou určitě dobrým důvodem, proč jet na výlet do Skandinávie. A není se čemu divit, ta skořicová vůně je totiž cítit snad na stovky kilometrů daleko! Podle nás úplně nejlépe chutnají ráno k snídani s horkým kakaem. Na cca 10 – 12 skořicových šneků budete potřebovat: 350g hladká mouka (může být špaldová, pohanková atd.) 60g cukru (nejlépe třtinový nebo kokosový) půl kostky … Číst dále

Hrušková galetka

V tomto receptu se přeneseme do Francie. Galetka je totiž tamní dezert. Jedná se o křupavý dortík nebo chcete-li koláč, který se peče na volno bez formy. My vám prozradíme naši oblíbenou hruškovou variantu, jejíž základ tvoří Nemáslo! Na galetku budeme potřebovat: 1 a ¼ hrnku hladké špaldové mouky 10 – 12 polévkových lžic Nemásla 6 polévkových lžic studené vody 6 – 8 hrušek skořici nebo perníkové … Číst dále

RAW sladké knedlíky

Sladké raw knedlíky jsme si v Nemléku skutečně oblíbili. Vyzkoušejte je také. Na knedlíky budete potřebovat: 150g mletého kokosu nebo kokosových chipsů (ideálně v bio kvalitě, aby měl intenzivní chuť – k dostání v DM, zdravé výživě apod.) 150g neloupaného sezamu (opět volíme kvalitní) 2–4 polévkové lžíce sirupu (datlový, agáve…) 0,2 dcl vody čerstvé ovoce Na ozdobu použijeme: meruňkový Nejogurt kokosové máslo kokosový olej … Číst dále

Makovec

Věděli jste, že z makového Nemléka můžete i péct? Zkusit můžete například náš makovec, ze kterého se po přidání makového Nemléka stane makovec na druhou! Na makovecbudeme potřebovat: 2 hrnky špaldové mouky 250 ml makového Nemléka 1 hrnek máku ¾ balíčku prášku do pečiva 5 polévkových lžic kokosového oleje špetka soli půl hrnku sirupu (pokud preferujete sladší chuť, můžete přidat více) 2 – 3 … Číst dále

Banánovo-skořicové lívance s fíky

Jak lépe začít den, než čerstvými lívanečky? Vyzkoušet můžete třeba tyhle banánovo-skořicové s fíky a Nejogurtem. Na lívance budete potřebovat (8 lívanců): 0,5 hrnku špaldové mouky 0,5 hrnku Nemléka (plnotučné, polotučné, ale použít můžete klidně i ochucené, třeba vanilkové) 1 lžička prášku do pečiva 1 lžička chia semínek 1 rozmačkaný banán skořice (necelá polévková lžíce) špetka soli K hotovým lívancům použijte: … Číst dále