Štítek receptu: klasika

Vánoční štóla

Těsto na štólu je podobné vánočce, akorát plné dalších dobrot – ovoce a čokolády. Kvůli tomu také méně kyne a je nižší – zato ale nádherně voní a chutná ještě lépe! Jestli vám přijde vánočka suchá a nudná, tak štóla je přímo pro vás. Nepotřebuje máslo ani marmeládu!   Ingredience: 245 g hladké pšeničné mouky  135 g celozrnné špaldové mouky jemně mleté 180 ml … Číst dále

Vánočka

Vánočka je klasika. S mandlovým nápojem Optimistic voní po mandlích a je krásně vláčná. A když už je třetí den trošku tvrdší, doporučujeme opéct na pánvi na trošce margarínu a polít nejogurtem. Mňam!       Ingredience: 245 g hladké pšeničné mouky  135 g celozrnné špaldové mouky jemně mleté 180 ml mandlového nápoje Optimistic 80 g agávoveho sirupu  1 bio vanilkovy cukr 70 g slunečnicového … Číst dále

Kynutý ovocný koláč

Ovocný koláč je nejlepší věc, kterou můžete udělat, jakmile se k vám dostane jákékoliv letní ovovce  – jahody, rybíz, borůvky, meruňky – s drobenkou jako od babičky. My jsme použili jahody a rebarboru a těsto jsme malinko upravili –  je z žitné mouky s nastrouhaným jablkem. Omáčka jsou rozmixované jahody s cukrem – čím víc ovoce se do a na koláč vejde, tím líp :))       na těsto: … Číst dále

Kynuté jahodové knedlíky

Nejlepší způsob, jak oslavit začátek léta jeho nejsladšími plody. Jahodová sezóna je krátká, tak si je užijte co nejvíc to jde a knedlíky jsou pro to základ. Tyhle jsou navíc z odlehčené mouky a čistě rostlinné – ideální, pokud plánujete uspořádat soutěž, kdo jich sní víc :))) Suroviny Na těsto: 300 g polohrubé mouky pšeničné 200 g rýžové mouky 20g droždí náhrada 1 … Číst dále