Štítek receptu: rychlé

Kremová dýňová omáčka

Spirulinové tagliatelle s krémovou dýňovou omáčkou 🎃🌱 – tyhle zelené těstoviny Terraz jsou skvělá alternativa těch klasických – obsahují čočkovou mouku a zelený prášek z mořských řas a s touhle omáčkou si skvěle rozumí! Navíc mají plno proteinu. Omáčka je jednoduchá a chutná líp, než sýrová!     ⁠ Na 2 porce:⁠⠀ ⁠ půlka malé hokkaido dýně⁠⠀ jedna menší cibule⁠⠀ 5 stroužků česneku⁠⠀ … Číst dále

Pečená čokoládová kaše

Tenhle recept připravila Annamária a je to rychlý a skvělý pečený dezert nebo snídaně a taky přepichová příloha ke zmrzlině! 🙂     Ingredience:  1 a 3/4 hrnku ovesných vloček (klidně bezlepkových) 1/2 hrnku nasekaných lískových ořechů 1 velký zralý banán 1 a 3/4 hrnku lískooříškového Nemléka 1 a 1/2 lžíce rozpuštěného kokosového oleje  1 lžička prášku do pečiva 1 lžička vanilkového extraktu 1 lžička skořice … Číst dále

Ovesné lívance s banánem

Lívance můžou být v podstatě osmažená ovesná kaše! A kdo nemiluje smažené a ještě k tomu plné vlákniny? 🥞🌱💕 My jsme si oblíbili tyhle ovesné s kakaovým Nejogurtem a opečeným banánem 😌 Jsou super i k obědu a hotové jedna dvě! (kromě mytí mixéru 😅)⁠ Jak na ně:⁠⠀ 2 hrnky ovesných vloček⁠ (můžou být bezlepkové) 1 hrnek rýžové mouky⁠⠀ půl hrnku lněné mouky (nebo … Číst dále

Hlíva na paprice

O hlívě se toho dočtete plno –  má antibakteriální a antivirové účinky, zvyšuje obranyschopnost, působí protizánětlivě, obsahuje plno vitamínů a minerálů. Dokonce se z ní dělají i doplňky stravy. Ale nejlepší je na ní chuť! Má skvělou, pevnou strukturu, není slizská, jako jiné houby a má výraznou umami chuť. My jsme jí připravili na paprice. Pamatujete na tohle jídlo ze školní jídelny? Původně pochází kuře na paprice … Číst dále