„Vajíčková“ pomazánka
Přemýšlíte, čím pohostit přátele, kteří k vám přijdou na návštěvu? Pomazánky jsou většinou naši favorité, každý je má totiž rád. Vajíčková je asi nejoblíbenější klasika a dá se připravit na mnoho způsobů. My jsme pro vás sepsali recept na veganskou verzi a jsme si jistí, že u příští návštěvy rozhodně zabodujete.
Ingredience:
- 1 balení tofu natural (cca 180 g)
- 1 lžička černé soli
- cca 1 až 2 polévkové lžíce hořčice
- cca 3 lžíce sojanézy
- cca 3 lžíce Nejogurtu
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička lahůdkového droždí
- černý pepř
- lahůdková jarní cibulka
Postup:
Postup je tentokrát velmi jednoduchý: všechny ingredience kromě jarní cibulky rozmixujte.
Jak pomazánku dochutit? Doporučujeme začít s 1 lžící hořčice a 3 lžícemi sojanézy. Postupně můžete přidávat a průběžně ochutnávejte. Nejogurt, sojanézu a černou sůl můžete přidat více podle vaší chuti.
Nakonec, když jste s chutí pomazánky spokojení, přidejte nahrubo nasekanou jarní cibulku a vmíchejte.
TIP: Pro věrnější „vajíčkovou“ strukturu, rozmačkejte kousek tofu vidličkou nebo rozdrobte a přidejte až po rozmixování.